Posted on Leave a comment

Ford Lastebil modell 3

Ford V3000, https://www.flickr.com/people/131561895@N06/
Ford V3000 – Bilete: 270862, Flickr, CC-BY-ND2-0

Ein gamal Wehrmacht-travar, ein Ford model 3, dukkar opp i Draumeslott. Kvifor? Skaff deg boka og sjå sjølv!

Ford er ei av dei få køyretøyprodusentane som hadde fabrikkar på begge sider undar den andre verdskrigen. I følge The Nation vart det laga eit hundre tusen bilar på fabrikkane i Kôln fram til dei vart bomba mot slutten av krigen.

Litt av forklaringa kan vere at gamle Henry Ford, du veit – han med T-Model Ford, verdas mest selde bil før krigen – var ekstra imponert over tyskarane og Føraren deira, Adolf. Difor ordna han og lobbyistane hans det slik at han fekk levere lastebilar til Wehrmacht. Som dei brukte til å frakte soldatar og materiell fram til fronten der dei skaut på fienden, bl.a. amerikanarane…
Desse (grøne) lastebilane var mykje nytta i Noreg.

Tusen takk til krigsvitaren Frode Thaule for innspel vedr. dette og anna! Det kjem meir etter kvart …

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *