Posted on Leave a comment

BMW R12 500cc


https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2274285

Tyske motorsyklar var i jamn bruk i Noreg under krigen. Ja, jamvel svenske Monark kunne ein finne på Austlandet, nær grensa. Engelske, som Triumph, BSA, Norton og Ariel kunne ein finne etter at krigen var over, men tyske beist, som BMW, vart nytta som kurerfarkostar og gjoirde god nytte på dårlege norske grusvegar.

Då krigen var slutt vart både verktøy og køyretøy sett att i landet vårt, det var fyrst og fremst personnel ein ville ha attende til Tyskland. Både lastebilar og motorsyklar fylte store hól i norsk trafikk etter krigen og fekk kjapt plass i sivil teneste. På Vestlandet fann ein god bruk for solide og kraftige syklar på bratte teigar, der dei ofte vart nytta som ombygde tohjulstraktorar.

Så … kva gjer ein tysk kurérmotorsykkel frå 1942 i boka? Og kven køyrer den?
Denne flotte sykkelen spelar ei viktig rolle i soga om Arja Winge.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *